Soon it will be over.

 
Tjollahopp!
 
   Nu händer det grejer mina vänner.... Det är inte en enkel match att åka till USA, varken som turist eller nåt annat. Som tur är så åker jag via organisationen Au Pair in America och då man får oerhört mycket hjälp hela vägen både innan och under sin resa som Au Pair. Det är en enorm trygghet att få stöd hela vägen då det är mycket att tänka på hela tiden.
   Jag hann ha kontakt med 4 olika familjer, så när jag först pratade med familjen jag nu äntligen har matchat med så tänkte jag "är det femte gången gillt?", och så blev det! Jag kan dessutom inte vara mer nöjd med tanke på hur underbara dem är!
Min dröm har ju alltid varit att åka till USA, så självklart var det mitt mål redan från början, däremot finns det ju andra länder man också kan åka till som Au Pair.
 
   Jag hade dock turen att känna en som nyss har kommit hem efter ett år i USA som Au Pair, så igår hjälpte hon mig med alla papper osv. när det gäller visumet man måste ansöka om. Man ska svara på en hel drös frågor och hitta rätt siffror osv. som man ska fylla i i rätt rutor hit och dit. Jag är så sjukt glad över att jag hade Emilia eftersom jag inte riktigt litar på mig själv när det gäller sånt där, för jag vill absolut inte att något ska bli fel, det är så mycket som står på spel känns det som. Hela min dröm på nåt sätt, eftersom man verkligen måste ha rätt visum och så.
 
    Idag har jag även varit på banken, skatteverket och på fotoateljén i stan och fotat mig så att jag har rätt mått och ett perfekt foto till mitt visum. Det som återstår nu är att få tag på min läkare som ska hjälpa mig med hälsodeklarationen, och boka tid på ambassaden. Detta ska jag fixa imorgon.
 
 
Såhär blev mitt superfina visum-foto. "Och så ska du ha håret bakom öronen, sen får du le med ögonen och lite med mungiporna, bara du inte visar tänderna!"
 
   Jag rekommenderar iallafall att gå till en atelje eftersom fotot ska vara i en viss storlek/på ett visst sätt. Kvinnan som hjälpte mig visade mig direkt till fotostudion och hade gjort det många gånger förut, så det kändes jättetryggt och så värt pengarna.
Jag ger hellre en slant så jag verkligen får ett foto jag kan använda mig av istället för att stå hemma framför en vit vägg och j*vlas med en kamera på egen hand.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0